OVER ONS

Wij heten u van harte welkom op de website van onze Chr. Zanggroep “Cantare Fides” wat wordt vertaald als “zingend geloven”.

Het koor is opgericht op 15 januari 2019 en telde op 1 juni 2019 40 leden.
De groep bestaat uit 32 vrouwen en 8 mannen.
Ons doel is te laten horen dat zang een prachtig instrument is om  mensenharten te raken.

Het koor staat vanaf de oprichting onder leiding van dirigent Jan Beukema uit Appingedam. In mei van het oprichtingsjaar 2019 heeft ons koor het eerste Lenteconcert in de Hervormde Kerk van Wirdum (Gn.) gegeven. Ook aan andere zangavonden en kerkdiensten verleenden we onze medewerking.

Mede dankzij onze gedreven en enthousiaste dirigent Jan Beukema kunnen we terugzien op een fijn muzikaal jaar. We hebben weer vele mooie optredens gehad in 2019.
Speciaal noemen we de Kerstnachtdienst in de Nicolaïkerk te Appingedam.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de agenda op deze website.

Nieuws:
Op 30 januari werd een gezellige avond georganiseerd voor de koorleden omdat het op 15 januari al weer 5 jaar geleden was dat Cantare Fides het levenslicht zag. Kortom: ons eerste lustrum is een feit!
Tijdens deze gezellige avond werd een pubquiz gehouden waarvan u hieronder enkele foto’s ziet. (klik op de foto voor een vergroting)

     

 

 

 

 

Een ander nieuwtje:
We hebben onlangs (voorjaar 2023) geïnvesteerd in nieuwe zangmappen zodat we er weer gelikt op staan tijdens onze uitvoeringen:

Foto tijdens de Paascyclus van de Herv. Gemeente Tjamsweer:

We hopen dat we u nieuwsgierig hebben gemaakt en dat u eens naar ons komt luisteren. Misschien bent u wel zo enthousiast dat u bij ons wilt zingen. We verheugen ons in het bijzonder op nieuwe, enthousiaste (jonge) leden.

U en jij zijn van harte welkom op onze repetities, iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Franse School (naast de Nicolaïkerk) aan de Wijkstraat 30 in Appingedam.

Bekijk deze site voor meer informatie.

Wij bedanken u voor uw bezoek aan onze website en staan open voor eventuele suggesties die u via het contactformulier aan ons kunt doorgeven.

Anneke Musschenga, Voorzitter
Riet Rijskamp,  Secretaris.

Organisatie:

Het koor heeft een 5-koppig bestuur:

Voorzitter
2e Voorzitter
Secretaris
Penningmeester
Bestuurslid PR

Verder zijn er enkele commissies actief:

Muziekcommissie
Kledingcommissie
Commissie lief/leed

Verder is er de koormeester die de optredens in goede banen leidt.